top of page
Featured Posts
Recent Posts

Meertalig opgroeien, dat is de toekomst! Drongo Festival 2016

Drongo festival 30 september en 1 oktober 2016

Sessie 11.00-12.00 UITVERKOCHT

Sessie 16.00-16.45 nog plaats

‘Met mama praat ik Nederlands, met papa Italiaans en met mijn zus Frans.’

Een meertalige opvoeding is een mooi cadeau voor een kind. Meertalige kinderen zijn flexibeler en bouwen een enorme woordenschat en een groot referentiekader op. Een meertalige opvoeding heeft bovendien een positieve invloed op hun cognitieve ontwikkeling. Recent wetenschappelijk onderzoek geeft verrassende inzichten in hoe kinderen verschillende talen tegelijkertijd leren.

Meertalig opvoeden gaat echter niet vanzelf en vaak stuiten meertalige gezinnen op dezelfde moeilijkheden en vragen. Het doel van dit boek is om die vragen te beantwoorden en tips te geven om zo ouders en opvoeders een handje te helpen.

In deze workshop buigen we ons over een aantal vragen en twijfels over meertalig opvoeden zoals: Welke taal spreken we wanneer en tegen wie? Waarom mixen meertalige kinderen hun talen? Is het waar dat meertaligen minder woorden kennen, of juist meer? Waarom wordt meertaligheid nog altijd als schuldige aangewezen bij allerlei talige en niet-talige problemen. Tenslotte nemen we een kijkje in het meertalige kinderbrein.

Marinella Orioni (1973) Nederlandse van Italiaanse afkomst, moeder van twee drietalige kinderen en al jarenlang gesetteld in Parijs, heeft een passie voor taal in het algemeen en meertaligheid in het bijzonder. Na het afronden van haar studie Nederlands werkte zij onder meer als docent Nederlands aan de Université Lille 3 en aan het Institut Néerlandais in Parijs, waar ze ook les gaf aan meertalige kinderen.


Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Classic
bottom of page